Ontdek jouw data skills

Waarom?

Data gedreven werken is de toekomst. Organisaties verzamelen steeds meer gegevens over klanten, processen en financiën. Maar wie gaat al die data vertalen naar informatie?

Hier komen data skills om de hoek kijken. Kun jij gemiddeldes berekenen, lopende sommen maken, data groeperen, scores toetsen, dashboards ontwikkelen, databases exporteren, query’en, regressiemodellen visualiseren en je bevindingen presenteren?

Ontwikkel jezelf als data-professional

Data skills worden steeds vaker gevraagd worden door organisaties. Je maakt je met deze expertise dus erg gewild bij werkgevers en recruiters.

Ook is data science erg geschikt om als freelancer of consultant uit te voeren. Maak zelf slimme dashboards of los vragen van opdrachtgevers op met inzichten uit hun eigen data. Het mooie hiervan is dat je alle vrijheid hebt!


Wij helpen je!

  • Intro
  • Skills
  • Wij helpen je!

Ontdek jouw data skills!

Als jij mocht kiezen, welke data-job zou je willen?

Data Skills

Welke skills heb je al?

Welke skills zou je graag willen ontwikkelen?

Waar zou je graag willen werken als data-professional?

Wij helpen je!

Bedankt voor het invullen! Wij van Databloq.nl kunnen je helpen met de volgende stap in jouw toekomst. Samen met School of Data Science geven we je vrijblijvend advies over de ontwikkeling van jouw data skills!

Doe je mee?

Jouw naam

E-mailadres om jou te bereiken

Je e-mailadres wordt veilig opgeslagen, uitsluitend voor het advies gebruikt en nadien verwijderd.


Waar begin je?

Meer weten over data functies? Of mijn eigen ervaring met een data science cursus lezen?

Check de onderstaande twee blogposts:

Welke baan kies jij? De 8 populairste data-functies
Hoe kies ik een data science cursus? – Review School of Data Science

Makkelijker dan je denkt

Om data skills te kunnen gebruiken heb je rekenkracht nodig. De afgelopen 20 jaar is de rekenkracht van computers exponentieel toegenomen. Een smartphone van nu rekent 120,000,000 keer sneller dan de snelste NASA computer in 1969. Dit betekent dat jij vanaf je eigen pc of laptop enorme mogelijkheden hebt!

Daar komt bij dat veel technologie open-source is. Dat betekent dat het gratis te gebruiken is, in het geval van Python zelfs voor commerciële doeleinden. Ook het machine learning framework van Google (Tensorflow) heb je binnen enkele seconden op je pc geïnstalleerd.

De technologie is dus beschikbaar. Het is aan jou om je expertise te ontwikkelen!


Veel organisaties grijpen de huidige coronacrisis aan om hun bedrijfsvoering efficiënter en digitaler te maken en zo kosten te besparen. Datagedreven werken blijkt daarvoor in veel gevallen het beoogde middel. Niet verwonderlijk als je ziet waar datagedreven werken toe kan leiden.

Joost Peters – MT.nl – 6 oktober 2020

Doe jij mee?

Op DataBloq lees je allerlei posts over data science. Doe er je voordeel mee!

Ook verwijs ik vaak naar (online) trainingen en tools. Dit heeft mij enorm geholpen bij het ontwikkelen van data skills. Zelfstudie is goed, maar een data expert die je tips en tricks geeft is onbetaalbaar. Een investering in jezelf betaalt zich altijd dubbel en dwars uit!

Alle categorieën vind je hier:

Contact

Neem gerust contact op als ik iets voor je kan betekenen of als je graag mee wil werken aan DataBloq.nl. Dit geldt voor professionals, studenten en bedrijven. Tot ziens!

E-mailadres: Jeffrey@databloq.nl

Meer inspiratie

Inspiratie over vacatures? Kijk eens op https://aigents.co/, een career community voor Data Scientists, Machine Learning Engineers & Developers