Data science boeken: 4 Klassiekers in wording!

data boeken klassiekers

Een goed boek over data; Er zijn weinig dingen die dat overtreffen. In deze post vind je vier klassiekers in wording die elke data-geek gelezen zou moeten hebben.


1 – Nate Silver – The signal and the Noise: the Art and Science of Prediction

boek-the-signal-and-the-noise

In ‘The Signal and the Noise’ analyseert Nate Silver de wereld door het onderscheiden van echte signalen en de ruis daarom heen. Onderwerpen als politiek, aandelen, orkanen en poker komen aan bod. Een echte aanrader als je jouw analytische vermogen verder wil ontwikkelen!

Bestel The Signal and the Noise nu eenvoudig en snel online of haal het boek bij je lokale boekenhandel.

Nate Silver (1978) is een statisticus en politiek voorspeller (https://fivethirtyeight.com). Voor ‘The Signal and the Noise’ ontving hij meerdere prijzen zoals de 2013 Phi Beta Kappa Award in Science en de verkiezing van het beste non-fictie boek van 2012 door Amazon.


2 – Foster Provost & Tom Fawcett – Data science for Business

data science for business boek

“What You Need to Know About Data Mining and Data-Analytic Thinking”.

Dit boek legt de fundamentele principes van data science uit zonder al te veel wiskundige theorie tussendoor. Ideaal om data science te leren begrijpen. Het is dus niet gek dat dit boek aangeraden wordt aan iedereen die zijn data skills wil ontwikkelen. Eigenlijk zou elke data expert dit boek gelezen moeten hebben.

Bestel Data Science for Business nu eenvoudig en snel online of haal het boek bij je lokale boekenhandel.

Onderwerpen: Business problemen, modellen maken, voorspellen, SVM, regressie, clustering, overfitting, model performance, tekst analyse en analytische beslissingsvorming.


3 – Steven Levitt & Stephen Dubner – Think like a Freak

boek think like a freak

Soms zorgt een boek voor een lach op je gezicht. ‘Think like a Freak’ is zo’n boek!

In dit boek leer je denken als een ‘freak’, wat betekent dat je af en toe je intuïtie los moet laten. Door middel van statistieken, data en leuke voorbeelden nemen de schrijvers je mee naar nieuwe inzichten en denkwijzen. Een leuk en luchtig boek waar je echt wat aan hebt!

Bestel Think like a Freak nu eenvoudig en snel online of haal het boek bij je lokale boekenhandel.


4 – Viktor Mayer Schönberger – De data-economie

boek de data economie

De ondertitel van het boek zegt al genoeg: “Waarom data geld gaat vervangen, wat dit betekent voor onze economie en hoe je hierop in kunt spelen.”

Dit boek geeft een interessante visie op de toekomst waarbij data een centrale rol speelt. Ben je toe aan wat inspiratie en wil je klaar zijn voor de toekomst? Lees dit boek!

Bestel De data-economie nu eenvoudig en snel online of haal het boek bij je lokale boekenhandel.


Welke klassiekers onder de data boeken mis jij nog? Laat het weten in de comments!